10 jaar VinyPlus gevelbekleding

Milin B.V. uit Nieuwegein, totaalleverancier van gevelbekleding, kunststof profielen en duurzame afbouwmaterialen, bestaat 10 jaar.  Met de oprichting van het bedrijf werd tevens het assortiment VinyPlus kunststof gevelbekleding en dakrandpanelen op de Nederlandse markt geïntroduceerd. Het eerste jaar werd het VinyPlus rabbat deel in zes kleuren geïntroduceerd. Het tweede jaar werd daaraan het VinyPlus rondkant deel toegevoegd. In het derde jaar werd het assortiment compleet gemaakt dankzij de toevoeging van VinyPlus dakrandpanelen. 

Drie uitvoeringen

VinyPlus is gemaakt van 100% hoogwaardig gerecycled kunststof en is afgewerkt met een hoogwaardige UV bestendige buitenfolie. De folie geeft VinyPlus dezelfde vertrouwde uitstraling als hout en is in 26 unikleuren uit voorraad leverbaar. Vanaf 60m² is er keuze uit nog eens 50 extra kleuren. Groot voordeel is dat kunststof nauwelijks onderhoud vergt en veel langer meegaat dan hout. VinyPlus is leverbaar in drie verschillende uitvoeringen. Het traditionele rabat model voor karakteristieke gevels, het rondkant model dat zowel horizontaal, verticaal als diagonaal te passen is. En tenslotte het dakrandpaneel voor het bekleden en beschermen van de dakranden.

CE keurmerk

VinyPlus is ook leverbaar in een brandwerende uitvoering met B1 brandcertificering. Hierdoor is  de bekleding ook te leveren voor nieuwbouwprojecten van meer dan 200m². Milin bracht hiermee een revolutie teweeg in de markt van gevelbekleding en heeft daarmee als enige leverancier in deze productklasse een product op de markt met CE-keurmerk. VinyPlus voldoet hiermee aan de Europese richtlijnen waardoor Milin de panelen door heel Europa mag leveren.

Positieve eigenschappen

VinyPlus wordt gekenmerkt door de natuurlijke uitstraling. Het product is vochtbestendig, onderhoudsarm, UV-bestendig en wordt geleverd op lange lengtes van 6 meter.

Dankzij de brandwerende B1-certificering is het paneel ook toepasbaar in de nieuwbouw, zowel als gevelbekleding als voor dakkapellen. VinyPlus wordt ook veelvuldig gebruikt in de houtskeletbouw, recreatiebouw, en voor het bekleden van tuinhuisjes. Voor de renovatiemarkt biedt VinyPlus een duurzame oplossing omdat de gevel 30 jaar vrijwel onderhoudsvrij meegaat.

Written by