Bekijk hier de Wonderboard montage instructiefilm

Wonderboard® is een hygiënisch en geïsoleerd wand- en plafondsysteem voor de renovatie- en nieuwbouwsector. Wonderboard sandwich panelen worden toegepast in ruimten waar hoge hygiënische eisen (HACCP normen) worden gesteld en schoonmaakgemak een vereiste is. Voor verwerkingsruimten binnen de voedingsindustrie is het van groot belang dat oude onhygiënische tegelwanden en oude stalen of aluminium sandwichpanelen worden gerenoveerd. Wonderboard® is het systeem dat hier de oplossing biedt.

Meest voorkomende nadeel van tegelwerk is dat dit niet slagvast genoeg is waardoor er glazuur van de tegels af kan komen of zelfs scheurvorming kan ontstaan. De voegen gaan kapot en zijn moeilijk te reinigen, zo ontstaan er serieuze punten waar bacteriën zich kunnen nestelen. Na een langere periode van schoonmaken en reinigen ontstaat er grote slijtage van de voegen. Stalen of aluminium sandwichpanelen gaan roesten en er vormt zich corrosie. Deze corrosie ontstaat vaak  door schade aan de panelen.

Wonderboard heeft deze nadelen niet en is zonder ruimteverlies direct te verlijmen tegen vlakke ondergronden. Wonderboard panelen kunnen eenvoudig verlijmd worden op gips, gas/cellen beton, stalen isolatiepanelen, metselwerk, tegels, stucwerk en hout.

Wonderboard is een glasvezelversterkte polyester plaat met een dikte 2,3 mm. De plaat heeft een unieke versmolten beschermlaag en is daardoor slagvast, 100% waterbestendig, eenvoudig te reinigen etc..

Brandwerend

De brandklasse van het Wonderboard panelen is standaard Euroclass E volgens EN 13501-1. Afwijkende voorkeuren in de brandklasse zijn mogelijk.

Zelfreinigend effect

Dankzij het gestructureerde oppervlak van Wonderboard zet vuil zich moeilijker vast dan op een volledig vlak oppervlak. Vocht en vuil blijven op Wonderboard niet plakken. Door het gestructureerde oppervlak van het Wonderboard paneel rolt, in plaats van glijdt, een druppel naar beneden waardoor vuil veel beter wordt meegenomen. Deze zelfreinigende eigenschap is te danken aan de hele kleine halfronde reliëfbultjes op de panelen.

Verwerking door directe verlijming

De Wonderboard montage instructiefilm geeft een duidelijk beeld van hoe het Foodsafe programma van eenvoudige montage van 2,3 mm Wonderboard panelen door directe verlijming verloopt.

Voldoet aan eisen Voedsel en Waren Autoriteit

Wonderboard HACCP polyester wand- en plafond bekleding voldoet aan de eisen van de NVWA (Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit). HACCP heeft zijn oorsprong in de Amerikaanse ruimtevaart. Bij een verblijf in de ruimte is het niet mogelijk om bedorven voedselpartijen terug te sturen naar de fabriek en te vervangen door betere producten. Het mislukken van een kostbare missie door voedselvergiftiging wordt namelijk als een onacceptabel risico gezien.

Toepassing Wonderboard HACCP wanden:

 • – Bakkerijen
 • – Fastfood
 • – Garage
 • – Poelier
 • – Horeca / keuken
 • – Sanitaire ruimten
 • – Sanitaire units
 • – Slachterij en slagerij
 • – Veehouderij
 • – Wasstraat
 • – Ziekenhuis of zorginstelling
 • – Eieren verwerkend bedrijf
 • – Vis verwerkend bedrijf
 • – Vlees verwerkend bedrijf

Offerte op maat

Wanneer u een project met Wonderboard® wilt gaan starten, dan komen wij graag bij u langs om een offerte op maat te maken. U kunt telefonisch contact met ons opnemen via  030-6579020 of via onze website www.wonderboard.nl.

U kunt ervoor kiezen om het Wonderboard® systeem zelf te monteren of u kunt het laten monteren door een aannemer bij u in de regio. Voor grotere projecten hebben wij eigen montageploegen, die tientallen jaren ervaring hebben met het verwerken. De werkzaamheden kunnen zo gepla

Written by