Meer vraag naar composiet planken voor terras of vlonder

De vraag naar onderhoudsarme terrassen en vlonders en dus de vraag naar onderhoudsarme terrasplanken neemt toe omdat mensen steeds minder tijd of zin hebben om onderhoud te plegen. Een composiet terrasplank komt aan de wens van onderhoudsarm tegemoet en vormt een uitstekend en duurzaam alternatief voor de hardhouten plank.

Composiet terrasplankterrasplanken thomdeck

Een composiet terrasplank is gemaakt van gerecycleerde kunststoffen waaraan kunsthars is toegevoegd dat onder zeer hoge druk samengeperst wordt . Composiet planken kunnen niet rotten, zijn slijtvast en gemakkelijk in het onderhoud.

Weerbestendig

Hardhouten planken gaan door weersinvloeden scheuren en splinters vormen. Dit probleem behoort tot het verleden met composiet planken omdat deze bijzonder duurzaam zijn. Een terras of vlonder gemaakt van composiet planken is iets duurder dan een terras gemaakt van hardhout, op de lange termijn wordt echter flink op het onderhoud bespaart. Schrobben, schuren en lakken behoren bij de toepassing van composiet planken tot het verleden. Dit levert tijdwinst op en bespaart geld. Daarnaast zijn de prijzen van (hard)hout de afgelopen jaren aanzienlijk gestegen. Bij een hardhouten terras zijn sommige delen na een periode van ongeveer 10 jaar al aan vervanging toe en zullen er op termijn grote kleurverschillen optreden.

Naast de standaard  composiet terrasplank zijn er ook composiet terrasplanken die voorzien zijn van een coextrusie (kunststof) toplaag. Deze coextrusie toplaag zorgt ervoor dat het terras kleurvast is en niet gevoelig is voor vergrijzing. Er zijn composiet terrasplanken verkrijgbaar in verschillende kleuren en met verschillende profileringen. Zo bestaan er de terrasplanken met ribbelstructuur en met een natuurlijke houtimitatie structuur. De terrasplank met houtimitatie structuur heeft als voordeel dat stoel- en tafelpoten gemakkelijker verschoven worden dan op planken met een geribbelde structuur.

Bekijk de brochure voor meer informatie

Written by