De ideale hygiënische oplossing

HACCP hygiënische wanden, plafonds en plintenWonderboard HACCP hygiënische wanden en plafonds biedt de ideale oplossing voor onder meer slachterijen, bakkerijen, keukens, ziekenhuizen, sanitaire ruimtes, voedsel- en visverwerkende bedrijven, de chemische industrie, autowasstraten en koel- en vriescellen. Deze wanden en plafonds brokkelen niet af en geven bacteriën geen kans om zich vast te hechten. Voor het eenvoudig monteren van de wand- en plafondpanelen, ontwikkelde Milin een uniek montagesysteem, waarbij de kunststof verbindingsprofielen met een clicksysteem aan elkaar worden verbonden. Wonderboard is te gebruiken voor directe verlijming tegen bijvoorbeeld oude tegelwanden waar scheuren in zitten, voegen stuk zijn of het glazuur af is, tot een maximale hoogte van 3000 mm. Er ontstaat geen ruimteverlies, omdat het Wonderboard paneel maar 2,3 mm dik is. Uiteraard kunnen de panelen ook als voorzetwand gebruikt worden. De hygiënische wandpanelen worden aan elkaar verbonden met verbindingsprofielen. Voor een mooie afwerking kunnen in de hoeken ronde binnenhoeken geplaatst worden en voor de afwerking aan de grond zijn er hygiënische plinten. Hierdoor kunnen wanden en plafonds volledig naar wens worden afgewerkt.

Wonderboard kent twee plafondsystemen. Een Wonderboard sandwichpaneel van 35 mm of een vlak kunststof paneel van 15 mm. In beide gevallen wordt het nieuwe of  bestaande plafond uitgevuld met gewolmaniseerd hout of een kunststof kokerconstructie. Rond kranen en elektra verzamelpunten is het mogelijk om luiken te creëren, zodat deze punten altijd eenvoudig bereikbaar blijven. Daarnaast is er het Wonderboard Pyropanel. De panelen van Pyropanel zijn zowel voor wanden als voor plafonds te gebruiken en beschiken over dezelfde eigenschappen, maar zijn tevens brandwerend (brandklasse B1). Wonderboard biedt de meest ideale oplossing, voor zowel bestaande als nieuwbouw, omdat bedrijven en instellingen steeds meer kiezen voor duurzaamheid (DuBo) door bewust te bouwen.

Wonderboard voldoet aan de volgende kwaliteitssystemen: ISO (De Internationale Organisatie voor Standaardisatie), IKB het nationale Nederlandse kwaliteitssysteem voor de varkenshouderij (Integrale Keten Beheersing) en H.A.C.C.P. (Hazard Analysis Critical Control Points). Het H.A.C.C.P-systeem is een methode om voedingsmiddelen te produceren die aan de hoogste eisen voldoen op het gebied van voedselveiligheid.

Written by