Dutchplank, nieuwe duurzame vezelcement gevelbekleding

DutchPlank is een nieuwe duurzame multifunctionele gevelbekleding van Milin B.V. en leverbaar in alle kleuren. Dankzij de huidige techniek, kan de uitstraling van cederhout nagebootst worden, maar dan met de eigenschappen van vezelcement.

Hoogwaardige gevelafwerking

DutchPlank® komt uit een productielijn waarin verscheidene beschermende coatings worden toegepast; op de voorzijde twee lagen primer en twee lagen kleurcoating die krijten van de panelen voorkomt. Op de achterzijde  een transparante coating die het indringen van vocht voorkomt. Het resultaat is een product dat verf beter vast houdt en langer mooi blijft. Vezelcement gevelafwerkingen worden al vele jaren overal ter wereld met veel succes toegepast. Met DutchPlank® kiest de gebruiker voor een esthetische, duurzame en onderhoudsarme gevelafwerking. Schilderen en houtrot behoren tot het verleden.

Het begrip vezelcement

Vezelcement producten zijn van oorsprong groene producten. DutchPlank® bestaat voor het grootste deel uit FSC  houtpulp en vliegas. Vliegas komt vrij bij verbranding van steenkool. Dit vliegas wordt bij de productie van DutchPlank 100% hergebruikt. DutchPlank wordt gemaakt van Portland cement, gemalen zand, natuurlijke organische vezels (houtpulp), natuurlijk calciumsilicaat, water en minerale vulstoffen.

Uitzonderlijk mooie textuur

Bij de productie van DutchPlank worden stempels gebruikt. Het productieproces staat toe om meer druk toe te passen om zodoende meer controle te hebben over de persrollen met daarop de stempels. Meer druk betekent diepere groeven. Diepere groeven betekenen meer schaduw en dus meer visuele tekening. DutchPlank biedt hierdoor een meer gevarieerd en prachtig decor.

Vocht- en brandwerend en gemakkelijk te verwerken

Dankzij de unieke dubbelzijdige coating is DutchPlank nauwelijks gevoelig voor vocht en invloeden van buitenaf. Het materiaal is brandwerend  (prestatie A2 s1 d0 – EN 13501-1) en laat zich gemakkelijk zowel binnen als buiten verwerken. De vezelcement planken hebben een afmeting van 3660 x 210 mm, zijn 8mm dik en wegen 11,2 kg per m². Voor een juiste gedetailleerde afwerking zijn vezelcement profielen leverbaar. Deze zijn eveneens verkrijgbaar in diverse kleuren.

Typisch Hollandse kleuren direct uit voorraad

Er zijn vier typisch Hollandse kleuren direct uit voorraad leverbaar: groen (Ral 6009), zwart (Ral 9017), antraciet (Ral 7016) en crème (Ral 9001). Uniek is dat DutchPlank naar wens in elke kleur leverbaar is waaronder alle RAL, Sikkens en NCS kleuren. Bij bestelling van een specifieke kleur naar keuze, dient rekening gehouden te worden met een levertijd van ongeveer drie weken en een minimale afname van 39 planken. Ook de afwerkprofielen kunnen in de wenskleur worden geleverd.

Veel toepassingsmogelijkheden

DutchPlank is uitstekend geschikt voor nieuwbouw, renovatie, houtskeletbouw en unitbouw. Ook in  de  utiliteitsbouw (scholen, kinderdagverblijven, sporthallen) en bij de bouw van vakantiewoningen of drijvende woningen, zorgt DutchPlank voor een duurzame en onderhoudsvriendelijke oplossing. Daarnaast is het product uitstekend toepasbaar bij een dakopbouw of dakkapellen. De vezelcement planken zijn zowel horizontaal, verticaal of licht gebogen (ᴓ12 meter) te monteren en bieden de architect hierdoor een grote ontwerpvrijheid. Deze vrijheid wordt extra versterkt door de planktextuur waardoor de gevel een echte cederhouten uitstraling krijgt.

Voor meer informatie: www.dutchplank.nl

Written by