Gevelonderhoud

De conditie van een gevel of buitenmuur wordt vaak onderschat door de eigenaar van het bewuste pand. Veel huiseigenaren vergeten het belang van een gevel voor een woning. Het heeft meer nut dan enkel een presentatieplaatje voor het huis. Een buitenmuur heeft natuurlijk ook constructieve funtie voor een pand en zeker voor de isolatie van een pand. Onderhoud daaarom uw gevel goed voor het te laat is en u een ingrijpende gevelrenovatie moet uitvoeren.

Een voorbeeld is bijvoorbeeld dat uw pand hinder ondervindt aan organische vervuiling, dit is begroeing op uw buiten. Denk aan mos en de klimop. Natuurlijk ziet dit er leuk uit, maar wanneer u het te lang niet verwijderd zal het daadwerkelijk gevolgen hebben voor de constructie van uw gevel. Dit kunt u voorkomen door u gevel te laten reinigen.

Wanneer dit niet gebeurd is het risico dat bijvoorbeeld de voegen worden weg gevreten, of nog erger, dat de stenen uit het verband worden getrokken. Dit kan weer resulteren in scheuren in uw muur, en dit heeft vanzelfsprekend gevolgen voor de isolatie van uw pand (er kan makkelijker vocht binnenkomen), en in het slechtse geval kan de muur gaan verzakken, wat het hele pand uit zijn verband trekt.

Zo ziet u zelf, wanneer u bijtijds gevelonderhoud uitvoert kan het flink in de kosten schelen in de komende jaren die daarna zullen volgen.

Waar Gevelonderhoud te laten uitvoeren

Wanneer u besloten heeft dat u gevel wilt laten onderhouden is het nog zaak dat u met de juiste partij in zee gaat. Op de site van Gevel en Wand kunt u uw wensen invullen op het online offerteformulier. Deze partij zal dan op zoek gaan naar verschillende geschikte partijen bij u in de buurt. Deze partijen (maximaal 6) zullen een offerte opmaken en u deze toesturen.

Het voordeel hiervan is dat u direct kunt zien wat de renovatie, reiniging of andere onderhoud klus aan uw gevel bij verschillende partijen kost. Op deze manier kunt u relatief simpel adequeaat de prijzen vergelijken.

Written by