Kiezen voor duurzaamheid

Milin een duurzame keuze-DUBOMilin weet als totaalleverancier van duurzame afbouwmaterialen hoe belangrijk het bieden van service is. Evenals het aanbieden van kwalitatieve duurzame producten.  Dus stelt Milin hoge eisen en voorwaarden aan haar eigen merken: vinyPlus duurzame gevelbekleding en dakranden, Wonderboard hygiënische wanden en plafondsystemen, Eurotexx volschuim gevelbekleding en dakranden, ThomDeck composiet terrasplanken en Milinboard vensterbanken. Een van deze eisen zijn dat er geen lood en tin verwerkt mogen worden in de kunststoffen. Milin onderscheidt zich van de overige leveranciers in de afbouwindustrie, door aan deze hoge eisen en voorwaarden te voldoen én door de laatste trends en ontwikkelingen op de voet te volgen en hier vervolgens op in te spelen. Tevens draaien de matrijzen van Milin in verschillende duurzame fabrieken.

Milin vindt het uitermate belangrijk om samen te werken met duurzame fabrikanten en kiest deze zorgvuldig uit. Deze fabrikanten moeten ook aan een aantal hoge eisen voldoen. Voor hen geldt ook dat er geen lood en tin verwerkt mogen worden in de kunststoffen. Daarnaast vindt Milin het belangrijk dat producten en materialen gerecycled kunnen worden. Wanneer producten niet goed zijn, denk aan productiefouten of beschadigingen, worden deze geretourneerd aan de betreffende fabrikant om vervolgens gerecycled te worden. Milin hecht veel waarde aan haar klanten en staat garant voor betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige producten en materialen die 100 % recyclebaar zijn.

Naast het eigen merkenportfolio heeft Milin ook andere merken zoals bijvoorbeeld vinyBrick steenstrips,  MIKS composiet gevelbekleding en DPI Deurpanelen. Het vinden van duurzame grondstofleveranciers en duurzame producten, zoals kunststof gevelbekleding, is vaak geen makkelijke opgave en kost veel tijd. Immers de grondstofleveranciers zorgen ervoor dat Milin kwalitatieve en duurzame producten kan ontwikkelen, produceren en leveren aan haar klanten. Daarom maakt Milin gebruik van meerdere grondstofleveranciers. Bovendien kan Milin, door gebruik te maken van meerdere leveranciers, een zo compleet en divers mogelijk assortiment samenstellen. Op deze manier is Milin er verzekerd van dat klanten een keus kunnen maken uit de meest duurzame materialen en producten.

Milin een duurzame keus!

Written by