MVO Milin

“Milin, voorbeeld van een ‘groene’ onderneming”

dag van de duurzaamheid

In elektrische auto’s kwamen ze aanrijden. De wethouder van Bunnik Bert Koopmanschap en Hans Reusch, wethouder Milieu in Nieuwegein. Omringd door fotografen en verslaggevers, om een rondgang te maken door het bedrijf Milin en kennis te nemen van alle duurzame processen van deze onderneming uit Nieuwegein.

Milin directeur Bob Miltenburg toonde zich zeer vereerd met dit bezoek: “Het voelt uniek dat wij als onderneming zijn voorgedragen vanuit de gemeente Nieuwegein om deel uit te maken van deze Duurzaamheidsestafette tijdens de Dag van de Duurzaamheid.

“We zijn trots op deze uitverkiezing. Het is voor ons ene bewijs dat we als ’groene onderneming’ duurzaam bezig zijn en er alles aan doen om verantwoord ondernemen optimaal invulling te geven”, aldus Miltenburg.

De gemeente Nieuwegein had Milin voorgedragen als het bedrijf dat zich het meest nadrukkelijk profileert als duurzame en maatschappelijk verantwoorde onderneming. Binnen het bedrijf is duurzaamheid doorgevoerd in alle facetten. Van het productenassortiment, de logistiek, het transport tot alles op kantoor. Milin doet al langere tijd haar afval scheiden door middel van een afvalpers, via papierbakken en het contract dat zij hebben met afvalbedrijf Sita. Activiteiten die allemaal een bijdrage leveren aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.  Ook de vrachtauto’s zijn voorzien van het

hoogste Euro/Ecolabel. In samenwerking met onze leveranciers maken we telkens gebruik van dezelfde containers en beperken wij het verpakkingsmateriaal”, aldus Miltenburg.

Groen de centrale kleur
“Groen’ is de centrale kleur binnen de Milin organisatie. “Wij werken uitsluitend met duurzame producten. Wand- gevel en plafondbekleding gemaakt van 100% recycle materialen. Het verlengen van de levensduur van producten is een belangrijk uitgangspunt bij de ontwikkeling van nieuwe materialen. Wij verduurzamen de hele cirkel, waarbij de vicieuze cirkel van recycling zich blijft herhalen, zonder dat de producten inboeten aan kwaliteit en functionaliteit”, aldus Bob Miltenburg.

Milieuvriendelijk transport
www.Milin.nl beschikt over een modern en eigentijds wagenpark met auto’s die zijn voorzien van het A-label. Dat geldt ook voor de directieauto’s die allemaal rijden met het  A-label. Ook het transport van de materialen gebeurt volledig milieuvriendelijk met een ruilsysteem dat bestaat uit 6 meter lange stalen containers. Alle materiaalpallets worden retour gehaald.

Urgenda
Dag van de Duurzaamheid is een initiatief van stichting Urgenda, die deze dag gebruikt om duurzaamheid zoveel als mogelijk onder de aandacht te brengen.

Bekijk hier de hele pagina >

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.