Nieuw Wonderboard project

Wonderboard hygiënische wand en plafondbekledingEen specialist in koude pasteurisatie heeft voor de renovatie van de fabriek gekozen voor Wonderboard. Omdat de oude opslagruimten niet meer aan de hygiëne-eisen voldeden. Deze specialist heeft voor Wonderboard hygiënische wand- en plafondpanelen gekozen.  De productie van sappen moet uiteraard ook voldoende aan de hoogste eisen op het gebied van voedselveiligheid. Voor de uitvoering van deze opdracht zijn de bestaande muren bekleedt met Wonderboard wandpanelen van 2,3 mm tot een hoogte van 2600 mm en twee wanden zelfs tot een hoogte van 3000 mm. De Wonderboard wandpanelen zijn direct tegen de bestaande wanden verlijmd en zijn, met een speciaal door Milin ontwikkeld montagesysteem, aan elkaar verbonden middels kunststof verbindingsprofielen. Maar het is ook mogelijk om de unieke 2-componenten lijmverbinding te gebruiken. Hiermee wordt een naadloze verbinding gecreëerd tussen twee panelen. De lijm kan ook gebruikt worden om bijvoorbeeld naden te herstellen. Om het geheel mooi af te werken zijn in de hoeken ronde binnenhoeken geplaatst en voor de afwerking aan de grond zijn er hygiënische plinten. Het plafond is bekleedt met vlakke kunststof panelen en zijn tegen een verlaagd regelwerk aan gemonteerd. Hierdoor zijn de wanden en plafonds volledig naar wens afgewerkt en voldoen zij aan de HACCP-norm.

Het pasteurisatieproces vindt nu plaats in een volkomen foodsafe ruimte. Wonderboard heeft met de hygiënische wand- en plafondpanelen een ruimte gecreëerd die nu volledig aan de eisen van de voedselveiligheid voldoet. Naast een foodsafe ruimte voor het productieproces, moet de ruimte ook fungeren als een plek waar klanten mee kunnen kijken naar het verloop van het pasteurisatie- en productieproces. Wonderboard biedt de meest ideale oplossing, voor zowel bestaande als nieuwbouw, omdat bedrijven en instellingen steeds meer kiezen voor duurzaamheid (DuBo) door bewust te bouwen.

 

Wonderboard HACCP hygiënische wanden en plafonds bieden dé oplossing voor onder andere slachterijen, bakkerijen, keukens, ziekenhuizen, sanitaire ruimtes, voedsel- en visverwerkende bedrijven, de chemische industrie, autowasstraten en koel- en vriescellen. Wonderboard wandpanelen zijn beschikbaar in verschillende diktes en hoogtes.

Bekijk hier alle projectfoto’s.

Written by