Soorten gevelbekleding Milin

Opzoek naar gevelbekleding? Niet overtuigd welk materiaal gevelbekleding je moet gebruiken? Er zijn vele soorten gevelbekleding te verkrijgen.

Milin is al ruim 12 jaar totaalleverancier van het meest uitgebreide assortiment gevelbekledingen. Met de gevelbekleding van Milin verfraai je niet alleen je woning, je verhoogd ook de waarde van je woning en daarnaast zorg je ervoor dat je jarenlang, onderhoudsarm kan genieten van je gevel. Benieuwd naar het aanbod van Milin? Bekijk hier alvast ons assortiment soorten gevelbekleding.

Verschillende soorten gevelbekleding Milin

Het assortiment gevelbekledingen van Milin bestaan uit verschillende soorten materialen die zich verlenen voor  toepassingen voor je project. De verschillende soorten materialen zijn:

De materialen hebben gemeenschappelijke eigenschap: nooit meer schilderen – onderhoudsarm – recyclebaar – UV bestendig en milieuvriendelijk.

Kunststof gevelbekleding

Kunststof gevelbekleding wordt steeds vaker gebruikt als alternatief voor houten gevelbekleding. De houten gevelbekleding kan gebreken vertonen die met kunststof uitgesloten worden. Zo rot of schimmelt kunststof niet en is het onderhoud aan de gevelpanelen aanzienlijk lager doordat je het niet hoeft te schilderen of te behandelen met chemische middelen.

De uitstraling van kunststof gevelbekleding wordt steeds gevarieerder. Zo zijn er verschillende unikleuren leverbaar, waaronder dosse en houtlook structuren. De VinyPlus gevelpanelen zijn in 27 verschillende kleuren en structuren mogelijk. Bekijk hier het gehele VInyPlus assortiment.

vinyplus gevelbekleding soort

Volschuim gevelbekleding

Volschuim gevelbekleding wordt gemaakt van PVC gecombineerd met gist. Door deze combinatie ontstaat er een reactie, waardoor volschuim ontstaat. Hierdoor zijn de panelen slagvast, makkelijker hanteerbaar en makkelijker verwerkbaar.

De uitstraling van de verschillende merken volschuim gevelbekleding verschillen. Eurotexx gevelpanelen zijn verkrijgbaar in dubbelrabat en potdeksel voorzien van een grove structuur met een co-extrusie laag waardoor deze uitermate geschikt zijn als gevelbekleding.

eurotexx gevelbekleding soort

WoodDesign is verkrijgbaar in potdeksel met 3 unieke kleuren en een grovere structuur als Eurotexx. Door de 3-kleuren technologie krijg je een unieke houtlook uitstraling. Naast Eurotexx en WoodDesign gevelbekleding heeft Milin ook Milexx gevelbekleding en dakranden. Milexx is te verkrijgen in de kleuren crème en wit en leverbaar met structuur of een glad oppervlak.

wooddesign gevelbekleding soort

Ieder merk heeft een eigen structuur en kleurpallet, hierdoor zal er altijd een structuur en kleur voor jou project tussen zitten. De volschuim gevelbekledingen verlenen zich uitstekend voor nieuwbouw, recreatiewoningen of renovatieprojecten.

Vezelcement gevelbekleding

Dutchplank vezelcement gevelbekleding wordt vervaardigd uit Portland cement, gemalen zand, natuurlijke organische vezels zoals FSC houtpulp, natuurlijk calciumsilicaat, water en minerale vulstoffen zoals vliegas (komt vrij bij verbranding van steenkool). Normaliter komt vliegas terecht in de atmosfeer, nu wordt het opgevangen voor het produceren van vezelcement gevelbekleding.

dutchplank gevelbekleding soort

De uitstraling van Dutchplank panelen zijn, dankzij de techniek, gelijk aan cederhout. Door de materialen die gebruikt worden bij het produceren van vezelcement zijn de panelen brandwerend (brandklasse A). Dutchplank gevelbekleding is verkrijgbaar in elke RAL, NCS en Sikkens kleur. Bij bestelling van een specifieke kleur naar keuze, dient rekening gehouden te worden met een levertijd van ongeveer drie weken en een minimale afname van 30m2 of 39 planken. Ook de afwerkprofielen zijn leverbaar in de wenskleur.  Bekijk hier of Dutchplank vezelcement bij jou project past.

Polyester gevelbekleding

Naast houtstructuur gevelbekleding is steenmotief een veel voorkomend gevelbeeld in Nederland. Milin heeft merken zoals VinyBrick en Zierer die bestaan uit polyester steenstrips verwerkt met glasvezel, waardoor je de panelen amper kan onderscheiden van het echte steenmotief. De panelen worden voorzien van een speciale coating en zijn leverbaar met of zonder echte zandkorrels om het effect van bakstenen te versterken.

vinbrick en zierer gevelbekleding soort

De steenstrips van VinyBrick en Zierer worden vooral toegepast in de recreatie- en woningbouw en verlenen zich uitstekend voor vakantiehuisjes, schoorstenen en bungalows. Bekijk hier welke kleuren er leverbaar zijn.

Natuursteen gevelbekleding

VinyTherm en VinyStone zijn de merken kunststof gevelbekleding waar echt natuursteen in het oppervlak is verwerkt. Er zijn steenlook panelen verkrijgbaar met of zonder V-naad en met steenslag in verschillende kleuren. Bekijk hier het assortiment.

vinystone en therm gevelbekleding soort

HPL gevelbekleding

Naast gevelpanelen van kunststof, volschuim, vezelcement, steentrips of natuursteen heeft Milin ook HPL gevelbeplating van het eigen merk MilytHPL staat voor High Presure Laminate waarbij een combinatie van thermosetting, hars en craftpapier onder hoge druk en tempratuur samen wordt geperst. Door het onder hoge druk samenpersen krijg je een laminaat dat voldoet aan de hoge standaarden voor geveltoepassingen.

milyt gevelbekleding soort

De uitstraling van de HPL platen zijn glad en strak en zijn verkrijgbaar in 6 kleuren: Antraciet, blauw, crème, grijs, groen en wit. Naast de standaard kleuren zijn er ook 5 kleuren verkrijgbaar met een structuurfolie.

De gevelplaten verlenen zich uitstekend als duurzame en milieuvriendelijke oplossing voor het bekleden van een: dakkapel, dakrandoverstek, boeideel, topgevel, gootafwerking en borstwering.

Welke soorten gevelbekleding past bij jouw project?

Kies je de kunststof panelen van VinyPlus voor een onderhoudsarme gevel?  Kies je voor een houtlook gevelbekleding met het merk WoodDesign? Gevelbekleding  in je lievelingskleur? Dutchplank gevelpanelen zijn verkrijgbaar in elk gewenste kleur! Opzoek naar materiaal voor het afwerken van je dakkapel? HPL plaatmateriaal verleent zich hier uitstekend voor! Wil je je bungalow een steenmotief uitstraling geven? Bekijk de panelen van VinyBrick en Zierer.

Voor advies of vragen over de verschillende soorten gevelbekleding? Neem contact op met verkoop@milin.nl of bel 030 657 90 20.

Gratis kleurmonsters aanvragen

Om een beter beeld te krijgen van het product, bieden wij de mogelijkheid aan om online een gratis monster aan te vragen. De monsteraanvragen gaan via onze site, je kan van elk product een monster aanvragen zodat je het product naar eigen zeggen kan beoordelen. Een aanvraag neemt enkele seconde in beslag en je hebt de kleurmonster binnen 2 werkdagen op de mat. De aanvragen kunnen gedaan worden op de specifieke product pagina’s onderaan onder het tabblad ”kleuren”.

Een productinformatie aanvraag is tevens net zo makkelijk! Neem contact op met de verkoop afdeling via verkoop@milin.nl of bel naar 030 657 90 20.

kleurenmonster gevelbekleding

Written by