vinyPlus B1-certificering

De kunststof gevelbekleding vinyPlus van Milin uit Nieuwegein is er nu ook in een brandwerende uitvoering met B1 brandcertificering. Door vinyPlus vanaf 200m2 te leveren met B1-certificering zijn deze toepasbaar in nieuwbouwprojecten. Milin brengt hiermee een revolutie in gevel- en wandbekleding op de markt.

Milin uit Nieuwegein, totaalleverancier van gevelbekleding, kunststof profielen en duurzame afbouwmaterialen, biedt als enige leverancier vinyPlus met CE-keurmerk in zijn productklasse. Daarmee voldoet het product aan de Europese richtlijnen en de bevoegdheid de panelen door heel Europa te leveren.

Breed assortiment
Het vinyPlus assortiment bestaat uit gevelbekleding en dakrandpanelen. Het product is gemaakt van 100% hoogwaardig gerecycled kunststof. Het materiaal heeft 20% minder werking, is afgewerkt met een folie, leverbaar in alle unikleuren of in een structuurfolie. Deze structuurfolie geeft vinyPlus dezelfde vertrouwde uitstraling als hout. Met dit verschil, dat het kunststof nauwelijks onderhoud vergt en veel langer meegaat. Het is leverbaar in 3 verschillende uitvoeringen. Het traditionele rabat model voor een gevel met een karakteristiek uiterlijk. Het rondkant model, dat zowel horizontaal, verticaal als diagonaal toepasbaar is. Als derde het dakrandpaneel voor het bekleden en beschermen van de dakranden.

Positieve eigenschappen
vinyPlus wordt gekenmerkt door zijn natuurlijke uitstraling. Het product is vochtbestendig, onderhoudsarm en UV-bestendig. Verder is het leverbaar op lange lengtes van 6 meter en onzichtbaar te monteren. Door zijn brandwerende B1-certificering is het paneel nu ook toepasbaar in de nieuwbouw, zowel als gevelbekleding en voor dakkapellen. Ook wordt het veelvuldig gebruikt in de houtskeletbouw, recreatiebouw, en voor het bekleden van tuinhuisjes. Ook binnen de renovatiemarkt biedt vinyPlus een duurzame oplossing, omdat de gevel weer 30 jaar bijna onderhoudsvrij meegaat.

Written by