Wonderboard geschikt voor renovatie in aardbevingsgebied

De afgelopen jaren heeft de provincie Groningen steeds vaker te maken met aardbevingen als gevolg van gaswinning. De meest recente aardbeving  dateert van 5 november 2014 en had een kracht van 2,9 op de schaal van Richter. Huizen, dijken en bedrijfspanden raken veelal zwaar beschadigd door deze aardbevingen. Het resultaat van deze aardbevingen is aan de binnen en buitenkant van gebouwen waar te nemen. Scheuren in muren en plafonds moeten vervolgens worden gerepareerd. Wonderboard wand- en plafondbekleding is de duurzame oplossing voor het hygiënisch afwerken van gescheurde wanden en plafonds. Het is snel en gemakkelijk te verwerken.

Aardbevingsbestendig bouwen

Wonderboard aardbevingsgebiedIn Groningen is er steeds meer behoefte naar aardbevingsbestendige gebouwen. Deze gebouwen lijden nauwelijks schade bij aardbevingen. Veel huizen en bedrijfspanden zijn echter (nog) niet aardbevingsbestendig. Het is belangrijk dat bedrijfspanden die niet bestand zijn tegen aardbevingen gerenoveerd worden. Wonderboard biedt de ultieme oplossing voor gescheurde en beschadigde wanden en plafonds. Scheuren worden definitief onzichtbaar gemaakt. Wonderboard wand- en plafondpanelen kunnen direct over de bestaande tegels geplaatst worden. Het resultaat is een hygiënisch gerenoveerde ruimte zonder ruimteverlies.

Hygiënische oplossing voor beschadigde gebouwen

Het Wonderboard wand- en plafondsysteem wordt hoofdzakelijk toegepast in ruimtes waar hoge hygiënische eisen gesteld worden. Wonderboard voldoet aan de HACCP norm. In Wonderboard platen wordt een speciaal type polyesterhars gecombineerd met een glasvezel versterkte fiberglas om de platen een superieure kwaliteit, duurzaamheid en flexibiliteit te geven. Het resultaat is een hars rijk oppervlak dat taai, sterk en gemakkelijk schoon te maken is.

De unieke versmolten beschermlaag zorgt ervoor dat de platen naast schimmel- en bacteriewerend ook vuilafstotend en slagvast zijn. De platen zijn bestand tegen krassen en slijtage. Wonderboard absorbeert geen geuren en is tot in de kern kleurvast. Daar waar andere type panelen last hebben van corrosie, is Wonderboard geheel vrij van roestvorming. De platen zijn thermisch stabiel en verliezen geen sterkte bij temperaturen van -50°C tot +100°C.

Written by