Afwerkprofielen

Duurzaam kozijnafwerking

Ben je actief in de kozijnenbranche en/of heb je regelmatig afwerkprofielen nodig? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Wij hebben het grootste assortiment duurzame afbouwmaterialen, waaronder ook een groot assortiment duurzame afwerkprofielen. Met de afwerkprofielen van Milin ben je in staat elke klus te klaren.

Verschillende soorten afwerkprofiel

Er zijn verschillende soorten afwerk profielen binnen ons assortiment. De materialen bestaan uit kunststof en MDF. De afwerkprofielen zijn universeel, dit wil zeggen dat ze op elke klus en vele merken toepasbaar zijn. Wij hebben onder andere: Z-, H-, U- profielen, gelijkzijdige hoekprofielen, ongelijkzijdige hoekprofielen (afgerond of scherp), vouwhoekprofielen, kokerprofielen, platstrips (met zachte lip) en kamerprofielen met haakse lip.

Voor een overzicht van alle hard PVC profielen, Klik hier.
Voor een overzicht van de plint- en afwerkprofielen, klik hier.
Voor een overzicht van alle MDF profielen, klik hier.

Naast het afwerkprofiel assortiment hebben wij verschillende soorten vensterbanken, paneelprofielen ensandwichpanelen voor een totaalpakket voor kozijnafwerkingen.

Kunststof afwerkprofiel

De PVC en volschuim afwerkprofielen en plinten zijn leverbaar in verschillende soorten, maten en kleuren. Hierdoor biedt het assortiment volop keuze voor de perfecte afwerking van je project. De plinten en profielen zijn UV bestendig, makkelijk te verwerken, eenvoudig te monteren, milieuvriendelijk, duurzaam en vooral onderhoudsarm.

Schilderen behoort tot de verleden tijd.

De kunststof afwerkprofielen kunnen geleverd worden met structuurfolie, waardoor ze in verschillende kleuren te verkrijgen zijn. Standaard is het wit glad en crème glad. Er zijn afwerkprofielen die geleverd kunnen worden met een nerfstructuurfolie, hiervoor verwijs ik je graag naar onze catalogus voor een totaal overzicht van afwerkprofielen en de bijbehorende kleuren. Het assortiment bestaat uit 8 nerfstructuren: antraciet, blauw, crème, goud eiken, groen, mahonie, wijnrood en wit. Naast de nerfstructuren hebben wij 3 hard PVC kleuren: crème, wit en zwart.

De afwerk profielen en plinten kunnen besteld worden in verschillende breedtes, diktes en lengtes tot 6 meter! 

kozijnafwerkingen

MDF profiel

Naast het grote assortiment kunststof plint- en afwerk profielen hebben wij MDF profielen. De MDF profielen zijn leverbaar als kroonlijsten,  plinten of afwerklijsten en komen in verschillende breedtes en diktes. De MDF profielen zijn gemaakt van gedroogde houtvezels in combinatie met harsen. Deze profielen komen enkel in de kleur wit (stucco).  De MDF profielen zijn leverbaar in verschillende breedtes, diktes en  lengtes tot 4,8 meter!

MDF profielen

Toepasbaarheid van afwerkprofiel

Onze afwerk profielen zijn gemaakt voor elke klus! Zijn erg makkelijk te verwerken en te monteren en vooral milieuvriendelijk en duurzaam. De afwerkprofielen zijn toepasbaar bij:

  • Kozijnafwerkingen
  • Stelkozijnen
  • Raamdorpels
  • Dagkanten
  • Deurafwerking

De afwerkprofielen worden gebruikt voor zowel nieuwbouw, doe-het-zelf sector en renovatieprojecten.

Montage afwerk profiel

De montage van afwerk profielen kan gedaan worden door nieten, spijkeren, schroeven en lijmen. Wij raden aan om de montage te doen met lijm, het liefst Hi-Tack kit.

Vragen over afwerkprofielen? Neem vrijblijvend contact op met ons op, wij helpen je graag verder! Te bereiken via: 030 657 90 20 of mail naar verkoop@milin.nl.

 

Written by