Brandvertragende bekleding

Met de combinatie van Pyropanel en Tangit afdichtingsproducten brengt Milin, in samenwerking met Henkel, een totaaloplossing voor brandvertragende binnen- en buitenbekleding. Milin presenteert deze wandbekleding van 9 tot en met 11 oktober op de BouwRelatiedagen in Hardenberg.

Pyropanel zijn met glasvezel versterkte panelen, die buitengewoon sterk en brandwerend zijn, geschikt voor binnen- en buitenbekleding. Ze voldoen aan de hoogste gezondheidseisen en veiligheidsnormen. Pyropanel is tevens vochtwerend, slijtvast en corrosiebestendig. De panelen zijn af te werken met behang, maar kunnen ook worden geschilderd, betegeld of gestucadoord. Ze zijn onderhoudsarm, UV-bestendig en milieuvriendelijk en toepasbaar als plafond en wandbekleding, scheidingswanden, voor buitenmuren.

De samenwerking tussen Milin en Henkel zorgt dat een Pyropanel wand, afgedicht met Tangit producten, een optimale brandwerend- en vochtwerendheid heeft. Tangit is een compleet concept van wel 20 producten die in elke situatie de juiste oplossing bieden op het gebied van brand- en vochtwerendheid. De Tangit-producten zijn samengesteld uit een 2-componenten expansiemassa op basis van polyurethaan, waarvan de beide componenten afgevuld zijn in een koker van 300 ml. Zij bieden in de montage en afdichting het tijdbesparende alternatief voor de traditionele systemen, zoals mortels en pluggen. Kenmerkend zijn de snelle uitharding enĀ  de hoge eindsterkte van de producten, die al na 30 minuten is bereikt. Door de mechanisch sterke eigenschappen zijn de Tangit producten bestand tegen belastingen, zoals trillingen, trekspanningen, torsiespanningen en axiale werkingen. Maar eveneens tegen zuren, basen en aardoliederivaten. Met dit nieuwe totaalconcept voor een waterdichte en brandwerende afbouw, brengen Milin en Henkel een revolutionaire oplossing

Written by