Milin bouwt ‘extra groen’

milin nieuwe pandDe nieuwbouw die MILIN  bouwt aan de Brabanthaven te Nieuwegein is gericht op de toekomst. Een bedrijfspand waar duurzaamheid, energiebesparing, milieu- en onderhoudsvriendelijkheid centraal staan. De nieuwbouw van MILIN wordt medio 2013 in gebruik genomen.

Vrijdagmiddag, 2 november 2012 even na half vier. Een moment in het leven van de vijfjarige Thom Miltenburg, waar hij en de hele familie Miltenburg nog vaak met veel plezier aan terug zullen denken.  Thom heeft namelijk de eerste paal geslagen. De spanning viel van zijn gezicht te lezen: “ Dat was echt gaaf!,” vertelt hij na afloop. Vader Bob kijkt trots naar zijn zoon. “Als kleine jongen mocht ik destijds ook de eerste paal slaan van het bedrijfspand van mijn vader. Nu doet mijn zoon dat voor mijn bedrijf. Misschien wordt het wel een traditie,” lacht hij.

Tien jaar

De bouw van het nieuwe pand valt samen met het tien jarig bestaan van Milin. In die jaren groeide Milin uit tot een succesvolle onderneming en een totaalleverancier van duurzame afbouwmaterialen en specialistische gevelbekleding. Steef Miltenburg vertelt samen met zijn zoon Bob:  “Deze nieuwbouw was pure noodzaak. We hebben ruimte nodig om de groei die wij nog steeds doormaken, op te vangen. Onze voorraden liggen nu verspreid op diverse locaties in Nieuwegein. Dat werkt niet efficiënt. Met deze nieuwbouw willen wij al onze activiteiten samenbrengen op één locatie. Wij zochten ook een locatie dicht bij de snelweg. Uiteindelijk vonden we een perceel vlak bij ons bestaande pand aan de Brabanthaven”.

Eigen materialen

Uiteraard worden bij de nieuwbouw verschillende eigen materialen toegepast. Vooral bij de binnenafwerking. Het bedrijfscomplex, dat wordt gebouwd door Bouwbedrijf Slingerland, heeft een totale grondoppervlakte van 8.000 m2. 1100 M2 is kantoorruimte, waarvan 250m2 showroom en afhaalshop. Verder bestaat het pand uit 3700m2 magazijnruimte.

Uitgebreide showroom

In de nieuwbouw komt een showroom waar het accent niet alleen ligt op productpresentatie, maar ook kennisoverdracht. Miltenburg geeft aan dat het in de bedoeling ligt, met regelmaat doelgroepen uit te nodigen om meer inzicht te geven in de mogelijkheden van de producten en ook algemeen kennis over te dragen over de bouw en de uitvoering van projecten. Bob Miltenburg: “Wij  willen in onze showroom aan bouwgerelateerde bedrijven  een complete presentatie laten zien van totaaloplossingen. Het moet een kunststofbelevingswereld worden, waar wij niet alleen onze eigen producten presenteren, maar vooral het eindproduct is te bewonderen. Totaaloplossingen voor gevel, dus inclusief het kunststof kozijn.”

Afhaalcentrum

Ook realiseert Milin in dit nieuwe pand een afhaalcentrum. “Nu bieden wij de klant ook een afhaalmogelijkheid. Omdat we echter gebruik maken van verschillende magazijnen is dat erg moeilijk. Straks willen we bouw gerelateerde bedrijven, die dat wensen nog nadrukkelijker de mogelijkheid bieden om hier de materialen te kiezen, te zien, te voelen en vervolgens zelf mee te nemen. Op die manier helpen wij hen bij een snelle en efficiënte inkoop”.

Bouw

Nadat de 5-jarige zoon Thom van directeur Bob Miltenburg de eerste paal sloeg, is bouwbedrijf Slingerland drukdoende met het leggen van de fundering. Nog dit jaar wordt de staalconstructie gerealiseerd. Duurzaam en energiezuinig zijn de belangrijkste thema’s binnen deze nieuwbouw, waar via het vliegwielsysteem aan warmteterugwinning wordt gedaan. Dit systeem haalt een rendement van 90%. Ook wordt gebruik gemaakt van een warmtepomp, waarmee voor 100% de pieken en dalen binnen de energievoorziening worden opgevangen. Het gebouw is tevens voorbereid op het toepassen van zonnecollectoren, om het pand volledig energieneutraal te maken. “Daar kiezen we echter nu nog niet voor”, aldus Miltenburg. Wel wordt in het hele pand energiezuinige T5- en LED-verlichting toegepast.

Optimalisatie logistieke processen

Bob Miltenburg: “Met deze nieuwbouw beogen we een stap verder te zetten in de ontwikkeling van Milin. Klaar zijn voor de toekomst! Een toekomst die, naast een duurzaam en energiezuinig assortiment vraagt om een efficiënt en snel logistiek proces. Al die ingrediënten zijn samengebracht binnen deze nieuwbouw”, besluit Bob Miltenburg.

Written by