Bouwtips van Milin

Verbouwtip 1

Bedenk goed wat u precies wilt voordat u een aannemer benadert. Bijvoorbeeld of u specifieke wensen heeft op het gebied van materiaalkeuze, duurzaamheid of comfort. Denk ook goed na over de financiële mogelijkheden.

Verbouwtip 2

Kozijnmeter: Mobiel je kozijnen vervangen met KozijnMeter! Wat is er dan mooier dan deze twee behoeften aan te bieden in een praktische mobiele app? De KozijnMeter doet juist dat. Nadat de gebruiker in de app een foto heeft gemaakt of uit zijn galerij heeft geselecteerd, kan hij in deze foto een lijn plaatsen en daar een afmeting aan geven. Deze lijn dient vervolgens als referentie voor alle andere lijnen die in de foto worden gezet. Zo hoef je dus maar één keer iets op te meten.

Ga hier naar de kozijn meter

Verbouwtip 3

Als montagebedrijf van kozijnen en/of deuren bent u verplicht uw klanten te wijzen op de beschikbaarheid van dit produkt.Deze set reinigt, onderhoudt en beschermt kozijnen en deuren. Tevens maakt het de kozijnen en deuren waterafstotend. Deze set is geschikt voor zowel PVC en Renolit als voor aluminium.

Verbouwtip 4

Bouwen is een vak. Schakel daarom een vakman in aan wie u uw woning toevertrouwt. Laat een duidelijke offerte maken en laat deze ook goed uitleggen. Dit voorkomt verwarring tijdens de bouw. Een offerte is geen A4′tje met alleen een aantal bedragen en een totaalprijs. Vergelijk niet alleen de prijs, maar ook de kwaliteit en de te gebruiken materialen.

Verbouwtip 5

Sluit zelf de VerBOUWgarantie af. Dan bent u helemaal zeker van een zorgeloze verbouwing. Let hierbij wel op de spelregels! Alle informatie over de VerBOUWgarantie vindt u op www.verbouwgarantie.nl. Hier kunt u de garantie ook zelf regelen.

Verbouwtip 6

Zet alle afspraken zwart op wit. Maak samen met uw aannemer een duidelijk contract. Als er onduidelijkheden zijn, laat u dan goed voorlichten. Als alles duidelijk is, is er ook geen ruimte voor misverstanden.

Verbouwtip 7

Let tijdens de bouw op de betalingen. Gebruik daarbij de betalingsregeling van BouwGarant. In grote lijnen houdt deze regeling in dat uw betalingen gelijk opgaan met de voortgang van de bouw.

Verbouwtip 8

Leg meer- en minderwerk altijd schriftelijk vast.

Verbouwtip 9

Wanneer in de offerte sprake is van stelposten, is het van belang tijdig op zoek te gaan naar zaken als hang- en sluitwerk, sanitair, deuren en tegels. Dit soort materialen heeft vaak een lange levertijd.

Verbouwtip 10

Overleg regelmatig met uw aannemer, bijvoorbeeld iedere week een uurtje. Zo blijft u volledig op de hoogte van de voortgang van de verbouwing. En als er zaken naar uw mening stroef gaan, blijf hierdan niet mee lopen maar meld het tijdig.

Verbouwtip 11

Voor de oplevering van de werkzaamheden is het goed om met de aannemer het werk langs te lopen. Zaken die nog niet helemaal in orde zijn, worden schriftelijk vastgelegd. Als ook deze zaken zijn afgerond, vindt de (schriftelijke) oplevering plaats. U kunt vervolgens in een proces-verbaal van oplevering aangeven of daadwerkelijk alle punten zijn afgehandeld.

Verbouwtip 12

Heeft u klachten, probeer dan altijd eerst zelf samen met uw aannemer tot een oplossing te komen. Als u er niet uitkomt, kunt u de BouwGarant Servicedesk inschakelen.