Milin panelen en profielen

Milin is actief in het leveren van duurzame afbouwmaterialen voor nieuwbouw als renovatie projecten. Milin is onderscheidend en vernieuwend door onder andere hun One-Stop-Shopping concept en door unieke en duurzame oplossingen aan te bieden met een persoonlijk advies.

Organisatie
Milin B.V. staat voor Miltenburg Industries en is opgericht in 2003. Geregistreerd bij de Kamer van Koophandel Utrecht onder nummer 11057400. Milin B.V. is de specialist in het ontwikkelen, vermarkten, exploiteren en beheren van duurzame afbouwmaterialen. Voor nieuwbouw als voor renovatie heeft Milin B.V. een hoogwaardige oplossing.

Bedrijfsstructuur
In de Milin organisatie zijn ongeveer 27 werknemers actief. In de organisatie zijn verschillende afdeling, naast de directie, met ieder hun eigen manager(s); afdeling: verkoop met hieronder binnendienst, buitendienst en klantenservice – inkoop – administratie met hieronder personeelzaken – expeditie met hieronder logistiek – productontwikkeling.

Flexibiliteit
Een partnership vraagt ook om flexibiliteit. Door de grote voorraad in ons magazijn à 4.000 m2 , staat Milin garant voor een snelle en adequate levering, waarbij men een luisterend oor heeft voor spoedtransporten. “Ook beschikken wij over een afhaalbalie waar de klant elk moment van de dag zijn materialen direct kan afhalen”, aldus Miltenburg. “Maar flexibiliteit gaat verder dan het leveren van materialen. Flexibiliteit geldt ook voor de hoeveelheid af te nemen materialen. Men hoeft geen complete bundel te nemen, wanneer men minder nodig heeft.”

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Milin heeft duurzaamheid verheven tot haar bedrijfsfilosofie. Van de producten, de logistiek, alles op kantoor tot zelfs het intern afvalscheiding. Ook het vrachtwagenpark is voorzien van het Euro 5 EEV label. ‘Groen’is de centrale kleur binnen de Milin organisatie. Het productenassortiment bestaat uit milieuvriendelijke, duurzame en onderhoudsvriendelijke materialen. Veelal kunststof, dat geen nabewerking met coating nodig heeft. Geen onderhoud met bijtende of milieuonvriendelijke stoffen tijdens de exploitatiefase. Duurzaam en verantwoord ondernemen begint met bewust leven, bewust produceren. Voor Milin is dit geen handelsmerk of marketinginstrument. Wij nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om te zorgen dat ook volgende generaties een toekomst hebben.

One-Stop-Shopping
Uitvoerende partijen willen bezig zijn met hun corebusiness en voor de inkoop vertrouwen op specialistische bedrijven, waar ze alles in een professionele hand kunnen leggen. Een partner als totaalleverancier, van advies, levering tot after sales. Milin beschikt over de kennis en het complete assortiment en als één aanspreekpunt. Milin zorgt voor duurzame en kwalitatief hoogwaardige oplossingen tegen de juiste prijs kwaliteitsverhouding. Daarmee worden de kansen op faalkosten aanzienlijk verminderd en de snelheid van uitvoering geoptimaliseerd. Milin ziet haar klanten graag als partner in bouwen en streeft naar een partnership voor de lange termijn.

After sales
Partner van de uitvoering gaat verder dan de levering van materialen. Belangrijk is ook de zorg voor het nakomen van gemaakte afspraken. Een stipte levering en als er onverhoeds iets mis gaat, wordt dat snel opgelost. Millin beschikt over een klachtenregistratiesysteem waar transportschades, incomplete leveringen en onjuiste facturen worden gesignaleerd, en op een snelle en correcte manier worden afgehandeld. Het registratiesysteem dient tevens om de interne procedures aan te scherpen. Want een organisatie dient kritisch naar zichzelf te kijken om de dienstverlening telkens verder te optimaliseren. Op die manier probeert Milin de kans op fouten zo klein mogelijk te houden.